Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения, впечатления, наблюдения за 147/156/GT относно обяви в сайтове.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• туй не са ли сензорите на парктроника
    Alfa Romeo 155 1.7 TS-ex
    Alfa Romeo 155 1.9 TD-ex
    Alfa Romeo 155 1.8 MY 95 Sport-ex
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS Ti

Comment

• и аз не ги видях нитовете освен ако я е гледал лично ... и да не се виждат на снимките виждам единствено сензори парк троник ама не вярвам да ги е объркал за нитове колегата

Comment

• Първоначално публикувано от alfa1452.0 Покажи съобщение
        и аз не ги видях нитовете освен ако я е гледал лично ... и да не се виждат на снимките виждам единствено сензори парк троник ама не вярвам да ги е объркал за нитове колегата

Най-вероятно се е объркал но се случва де
        Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
        Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

• Първоначално публикувано от alfista 96 Покажи съобщение
          Колега ,къде ги видя тез нитове?Гледам гледам и не виждам.

Еми значи се бъркам
          SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

• Първоначално публикувано от alfa1452.0 Покажи съобщение
            нз имах такава карал съм я винаги както тряя мъжко каране 136 коня беше чипосана и имам с нея за 13 мес 120 хил км карал съм я винаги на обороти масло не буташе смених едно окачване съединител и имам добри впечатления за тежкия мотор и съм решил пак да се качвам на такава но не ми се сменя маховик и съединител ...обслужването майната му нали масла ремъци 100 % дори и да ми кажат че са сменени ....и тия шест степенните кутии на 175 коня чупят ли се ?? или просто тая и е натрушена кутията ... знам 136 коня болеста е тампони на мотора умарят се бързо другото дебитомер и т.н. е консуматив така или иначе ... маховика на колко Км долу горе заминава ??? 150-200 хил ? ако е оригиналният на колата ...
            Твоята е била 10 клапанова, тази е 20, и се куплира с различна скоростна кутия, производство на Опел/Дженерал Моторс, която е доста проблемна. Пак заради нея маховика и съединителя са по-скъпи отколкото за бившата ти 136 коньова. Човека пише, че ги е сменил, но.....
            Giulietta 1,6 JTDm 2013
            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
              Твоята е била 10 клапанова, тази е 20, и се куплира с различна скоростна кутия, производство на Опел/Дженерал Моторс, която е доста проблемна. Пак заради нея маховика и съединителя са по-скъпи отколкото за бившата ти 136 коньова. Човека пише, че ги е сменил, но.....

Да отива колегата и да гледа хубава ли е колата ще и се радва много както аз де развам на мойта , и др много важно е акобстигне до покупка в доверен сервиз да си я прави .
              Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
              Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
              Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

• и моята е занитена с такива нитове, абре тоя веско11 за 2 месеца направи 262 поста и всичките са глупости.
                Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
                Peugeout 2.2 HDI 133+++
                Alfa 159 +++ next

Comment

• Първоначално публикувано от ivo_63 Покажи съобщение
                  и моята е занитена с такива нитове, абре тоя веско11 за 2 месеца направи 262 поста и всичките са глупости.
                  кофти колега хахахха аз ако съм на тебе ще ги махна тия нитове

---------- Post added at 17:38 ---------- Previous post was at 17:34 ----------

Първоначално публикувано от alfa_romeo_forever Покажи съобщение
                  Да отива колегата и да гледа хубава ли е колата ще и се радва много както аз де развам на мойта , и др много важно е акобстигне до покупка в доверен сервиз да си я прави .
                  заради това питам защото 500 км са ми много и да се разходя да видя поредният боклук аз като ще стигна до София по добре през калотина и пътя до австрия или германия .... ама викам нали някой ако я е гледал и знае лично състоянието и не е обвързан с продажбата а тука в нашият регион Варна-Добрич такива доверени сервизи има че кво да ти кажа .... ще си я правя сам така или иначе ...

Comment

• 156 2.4 20V била голямо дърво, каза човека със 156 1.9...
                    Все едно да карам 1.8ТС и да кажа ей, пичове тва ващо 3.2 ГТА е ебаси дървото!
                    2.4 JTM 175hp е страхотен двигател, дори да няма чип. Работи супер тихо и равномерно, вървежа е прекрасен за тия коне. Карал съм два, и двата са били без чип. Относно скоростната кутия GM, ще кажа само, че Москвича ми има подобри синхронизатори!
                    1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Сигурен ли си, че ти се дават около 3 бона за съединител, маховик и счупена опелска скоростна кутия

---------- Post added at 10:49 ---------- Previous post was at 10:42 ----------

п.п. Първите 2 били сменени, ма човека се е отчаял и я продава... 2,4/175 в 156 е голямо дърво, не ти трябва такова приключение...
                      Дърво е друг път!
                      145 1.4ТС 97г.EX,156sw2.4jtd 20V 2005 EX,
                      159sw 2.2jts ti 07г. EX,147 1.9jtdm 8V 07г.EX
                      159 1.9jtdm 05г.

Comment

• Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщение
                        156 2.4 20V била голямо дърво, каза човека със 156 1.9...
                        Относно скоростната кутия GM, ще кажа само, че Москвича ми има подобри синхронизатори!
                        Да, де, баш за скоростната кутия говорим и за съпътстващите мизерии със съединители и маховици на безбожни цени, кой го боли за вървежа, тая кола няма да лети по завоите на Нюрбургринг

п.п. 1,9/115 к.с. е най-балансираният вариант за 156, питай, който искаш от "форумните" сервизи/майстори.
                        Giulietta 1,6 JTDm 2013
                        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Да, де, баш за скоростната кутия говорим и за съпътстващите мизерии със съединители и маховици на безбожни цени, кой го боли за вървежа, тая кола няма да лети по завоите на Нюрбургринг

п.п. 1,9/115 к.с. е най-балансираният вариант за 156, питай, който искаш от "форумните" сервизи/майстори.
                          2 години карах 156, 2,4 20V и трябва да ти кажа, че върви повече от 159-ката и за 35000км нямах проблеми със скорости или съединител, момчето кояето я купи вече е навъртял близо 20000 и я кара само с газ до ламарината...
                          Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                          ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                          ex Alfa 156 1,9 JTD
                          ex Alfa 75 1,8

Comment

• Съединител и маховик не се сменят всеки ден. Аз ако си избирам 156 дизел никога няма да е 1.9 8в, при положение че мога да си позволя да поддържам и изхранвам 2.4 20в. Пък кой бил най-балансиран, ми е абсолютно все тая. Икономията - майка на мизерията.
                            1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

• Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение
                              2 години карах 156, 2,4 20V и трябва да ти кажа, че върви повече от 159-ката и за 35000км нямах проблеми със скорости или съединител, момчето кояето я купи вече е навъртял близо 20000 и я кара само с газ до ламарината...
                              Малко е била при тебе, имал си късмет. Да уточним: никой не говори, че моторът е лош, а че заради опелската скоростна кутия цените на възела съединител/маховик са безбожни и са близо да пазарната стойност на колите в момента Подобни проблеми са наблюдават и при Зафира/Астра с 1,9 JTDm, но с тяхната си скоростна кутия, това за успокоение на всички бивши и настоящи собственици на 2,4/175, пийс братя
                              Last edited by RPWWD; d.m.y г., 11:29.
                              Giulietta 1,6 JTDm 2013
                              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• 8 v 16 v , разликата е 8 дупки по-малко в главата, по-малко дупки , по-малко кахъри, няма нищо по-добро от 8 клапановия мотор
                                Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
                                Peugeout 2.2 HDI 133+++
                                Alfa 159 +++ next

Comment

Working...
                                X